Опубліковано: 28 Жовтня, 2020. Переглядів: 423


В День визволення України від фашистських загарбників на Закарпатті відбулися урочистості за участі представників політпартії «Опозиційна платформа – за життя» (ФОТО)

У селищі Жденієво Воловецького району сьогодні, 28 жовтня, в День визволення України від фашистських загарбників, відбулися урочистості за участю голови політради “ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ” Віктора Медведчука, голови Закарпатського осередку “ОП-ЗЖ” Івана Чубирко та представників Закарпатської регіональної організації політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ» з усіх районів області.

З нагоди 76-ої річниці історично важливої події біля обеліска воїнам-добровольцям, які загинули у боротьбі з фашизмом у 1941-1945 р.р., зібрався весь актив політсили, яка вже роками з особливою шаною відзначає цей червоний день календаря.

Як запевнив Віктор Медведчук, забути ті історичні події й тих героїв, які віддали своє життя заради нашого майбутнього неможливо. Тому голова політради “ОП-ЗЖ” приїхав на Закарпаття віддати шану радянським героям, які захистили нашу незалежність.

Голова політсили «ОП-ЗЖ» Закарпаття Іван Чубирко подякував Віктору Медведчуку за особистий візит із Києва у цей святковий і важливий історичний день і за постійну підтримку й допомогу закарпатцям, яку він надає разом зі своєю дружиною.

28 жовтня 1944-го року – день, коли Україна остаточно позбулася тривалого нацистського поневолення. За словами Івана Чубирка, загальні втрати військ 4-го Українського фронту, який діяв на Закарпатті склали 64 000 бійців – 13,5 тис. загинули, і 50 тис. було поранених.

Як наголосив заступник голови обласного осередку політпартії «ОП-ЗЖ» Іван Дрогобецький, вшанування цієї знакової події надважливе, адже в середині 40-их років минулого століття тільки згуртованими діями вдалося досягти припинення тривалих страждань, які несла війна. Тож необхідно гуртуватися, аби не повторювати помилок минулого.

Не випадково урочистості і покладання квітів відбулися саме біля цього обеліска в Жденієві, адже його встановили для вшанування саме тих воїнів-добровольців, які загинули у боротьбі з фашизмом у 1941-1945 роках. Цей пам’ятний обеліск встановили ще у 1963 році, з того часу стела зазнала зумовлених віком руйнувань. За словами депутата Воловецької районної ради Мирослав Щербей, численні прохання жителів селища щодо реконструкції пам’ятки вдалося реалізувати завдяки підтримці народного депутата України і голови політради «ОП-ЗЖ» Віктора Медведчука, який і посприяв оновленню обеліска минулого року до Дня Перемоги.

Усі партійці і присутні ветерани вкотре нагадали про ті страшні часи війни і наголосили про пошану пам’яті наших радянських героїв, які захищали незалежність і наше з Вами майбутнє.

Перший кабельний


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...