Опубліковано: 6 Липня, 2023. Переглядів: 1857


РФ масовано атакувала ракетами сусідню із Закарпаттям область: є загиблі й поранені (+ФОТО, ВІДЕО)

Унаслідок ворожої ракетної атаки у ніч проти 6 липня у Львові пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури. Сталося також влучання ракети в багатоповерхівку, є загиблі й поранені. З-під завалів житлового будинку у Львові витягли вже трьох загиблих, повідомив у четвер вранці міський голова Андрій Садовий.

“Львів. Пошкоджено близько 60 квартир та 50 машин. На місці працює оперативний штаб. Людей готують до відселення”, – заявив він.

Садовий також повідомив про щонайменше чотирьох поранених на об’єкті критичної інфраструктури і додав, що їхня кількість збільшується. Одна людина у важкому стані.

Згодом у Львові кількість поранених зросла до восьми осіб.

На місці прильоту ракети РФ у багатоквартирний будинок була пожежа, її загасили рятувальники.

“Є постраждалі. На місці працюють пожежники, медики, рятувальники. Людям надають всю необхідну допомогу. Фахівці розбирають завали”, – додав очільника Львівської ОВА Максим Козицький.

Це найбільша атака на цивільну інфраструктуру Львова від початку повномасштабного вторгнення. Стрийська вулиця буде перекрита, поки надзвичайники не розберуть завалів і не витягнуть усіх загиблих.

В ЗСУ розкрили подробиці нічної атаки на Львів

Росія вночі задіяла шість ракетоносіїв із загальним залпом 36 ракет. У Львові зафіксували приліт саме ракети типу “Калібр”.

Снаряди були випущені росіянами з моря. Вони можуть долати значні відстані, тому несуть небезпеку для всієї України, заявила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

“У Львові в результаті російського обстрілу зафіксовано влучання в один із будинків. Попередньо відомо про чотири жертви”, – сказала вона.

Ракета “Калібр”, яка влучила у будинок у Львові, була випущена з моря. Вона може подолати 2500 тис. км, а тому радіус ураження покриває фактично всю територію України.

13 людей у Львові госпіталізували через ракетний удар. Одна жінка – у важкому стані. Ще 21 людині надали першу допомогу та відпустили на амбулаторне лікування

“З досвіду можемо зазначити, що такі наслідки можуть бути як від безпосереднього влучання, так і під час бойової роботи, коли над містом відбуваються збиття. Уламки також можуть нашкодити. Тому ми завжди наголошуємо, що навіть якщо ви дуже вірите в нашу ППО, необхідно переходити в укриття обов’язково. У якій би частині України ви не знаходилися”, – зазначила Гуменюк.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...