Опубліковано: 1 Липня, 2023. Переглядів: 596


+30 градусів і вище: другий місяць літа, за прогнозами фахівців, буде спекотним

Очікується, що середньомісячна температура цьогорічного липня перевищуватиме метеорологічну норму на 1,5 – 2 градуси.

Цього тижня погоду на території України суттєво зіпсував циклон Lambert. Чи надовго він прийшов і яким буде липень?

— До кінця червня погоду на території країни формували циклонічні поля зі зниженим тиском, які прийшли з північного сходу та північного заходу, — каже Наталія Голеня, заступниця начальника відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру. — Відтак синоптична ситуація залишалася нестійкою, з короткочасними дощами, а місцями з грозами. Температура повітря була в межах 18 — 20 градусів, що дещо нижче кліматичної норми.

А на південному сході на фоні підвищених температур (25 — 28 градусів) під час проходження грози були град і шквали.

— Яким же буде липень? 

— На зміну циклонам прийшло поле з підвищеним атмосферним тиском. Тож на більшій території країни опадів поменшає, а температурний фон підвищиться. У західному регіоні перша декада липня мине з частими дощами, а на решті території переважатиме безхмарна погода, опади можуть бути короткочасними й поодинокими.

А справжня липнева погода в цей період встановиться на південному сході, там повітря прогріватиметься до 25 — 28 градусів.

Загалом же цьогорічний липень стане найспекотнішим у сезоні, середньомісячна температура перевищить метеорологічну норму на 1,5 — 2 градуси. Починаючи з другої половини й до кінця місяця стовпчики термометрів підніматимуться до +30 градусів і вище.

Лариса Пецух, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...