Опубліковано: 30 Червня, 2023. Переглядів: 2362


В Карпатах неповнолітню дівчину вкусила змія: потерпілу госпіталізували

На Львівщині госпіталізували 14-річну дівчину з Самбірщини, яку за палець руки вкусила змія. У Головному управлінні ДСНС Львівщини повідомили, що подія трапилась 29 червня близько 22:30 у с. Верхня Яблунька.

У медзакладі розповіли Суспільному про стан пацієнтки. За словами фахівчині з комунікацій Ольги Деревенько, плазун вкусив дівчину за палець руки, коли вона збирала ягоди.

Зараз дитина перебуває у лікарні, її стан стабільний, проте набряк прогресує.

“Це не ускладнення, це — звичний перебіг хвороби. В дітей перші 3-4 дні може так бути, а потім під дією ліків спадає”, — каже Ольга Деревенько.

За інформацією ДСНС у Львівській області, від початку року внаслідок укусу змій госпіталізовали 10 людей, з них 6 — діти.

“Якщо випадково побачили плазуна поряд із собою — не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть. У плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів”, — йдеться у повідомленні.

Плазунів можна зустріти у високій траві, кущах, лісах. Вирушаючи у ліс краще взувати високе, щільне взуття, котре змія не прокусить.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...