Опубліковано: 19 Червня, 2023. Переглядів: 365


Соцслужби в Європі вилучили з родин понад 200 українських дітей. В чому причина

У європейських країнах соцслужби вилучили понад 200 дітей з українських родин. Офіс уповноваженого Верховної ради з прав людини зафіксував 240 випадків вилучення українських дітей у тих осіб, із якими вони перебували у Європі.

У Європі та в Україні різне законодавство щодо опікунів, повідомила представниця омбудсмена з прав дітей, сім’ї, молоді та спорту Ірина Суслова, передає “Радіо Свобода”.

“Через відмінності у законодавстві у європейських країнах трапляються випадки, так би мовити, відібрання дитини у людей, з якими вона перебуває. Тут є недопрацювання з боку України – людей мали б попередити про специфічні закони чи процедури в різних країнах”, – заявила вона.

В Італії або Франції опікуном дитини не може людина, яка досягла 65-річного віку.

“Офіс уповноваженого намагається слідкувати за цією історією, моніторити ситуацію, надавати правову допомогу жінкам або сім’ям, які опинилися в такій ситуації. Зараз працюємо із міжнародними організаціями, щоб врегулювати ці питання. Щоб ті, хто потрапив у таку ситуацію, отримали правову допомогу і переклад. Бо далі, аби вони могли представляти свої інтереси в суді, вони мають мати адвоката і перекладача”, – додала Суслова.

Вона підкреслила, що родичі відібраних дітей мають обов’язково звернутися до консульського відділу, абже саме консули здійснюють офіційне представництво України за кордоном.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...