Опубліковано: 17 Червня, 2023. Переглядів: 620


Чи будуть відключення світла: експерти дали прогнози

Влітку та восени можуть бути відключення електрики, якщо будуть катастрофічні атаки чи дуже спекотна погода. Укренерго планує не допускати відключення світла у споживачів. Про це сказав голова правління Укренерго Володимир Кудрицький в інтерв’ю “Forbes Україна”.

Можуть бути відключення у випадку успішних ворожих обстрілів. Або якщо буде сильна спека і всі вмикатимуть кондиціонери та холодильники.

У таких випадках відключення, найімовірніше, будуть вранці в пікові години та з 17:00 до 20:00 вечора, сказав у коментарі UBR.ua голова Всеукраїнської енергетичної асамблеї Іван Плачков.

“Але я впевнений, якщо не буде додаткових ударів – а наше ППО відмінно працює – то відключень не має бути”, – вказав він.

Голова наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук додав, що такі віялові відключення можуть бути не довшими за кілька годин і максимум три дні на тиждень.

Дефіцит в енергосистемі зросте, якщо ЗСУ звільнить більше окупованої території.

“Якщо літо буде свіженьким – буде дефіцит 500 МВт. Зі Сходом, там, де зараз сидять росіяни, було би додатково плюс 1 ГВт. Загалом не прямий жорсткий буде дефіцит, десь 1,5 ГВт”, – додав експерт.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...