Опубліковано: 17 Червня, 2023. Переглядів: 704


Мобілізація 2023 в Україні: цього літа призиватимуть першочергово

У Міністерстві оборони сформували конкретний запит щодо призовників. По це розповів начальник Харківського обласного ТЦК полковник Володимир Арап під час брифінгу.

Для співпраці із закордонними інструкторами, які допомагають нашим військовослужбовцям опановувати новітні види озброєння потрібні фахівці, які на високому рівні розмовляють іноземними мовами.

Зазначається, що Україна отримала різні види озброєння, тож багато військових проходять навчання в інших державах чи займаються з іноземними інструкторами на території України.

«На призовників, які володіють англійською, німецькою, французькою мовами, є великий запит в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки», – сказав експерт.

Начальник Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки також зазначив, що жоден військовозобов’язаний не може бути призваний до військової частини, яка залучена в зоні бойових дій, без фахової підготовки.

«— Це категорично заборонено Генеральним штабом. Навіть та людина, яка проходила військову службу раніше, спочатку направляється до загальновійськових полігонів, навчальних центрів або на курси підвищення кваліфікації. Розподіл по військових частинах та установах відбувається після місячної або півторамісячної підготовки», —  розповів полковник Володимир Арап.

Крім того, офіцер підкреслив, що від початку широкомасштабного вторгнення росії на територію України жодна жінка не була призвана на військову службу по мобілізації без власного бажання.

«— Якщо жінка має бажання, певний військовий досвід або відповідні фахові здібності й звертається до нас —  ми розглядаємо її кандидатуру, і за необхідності, ухвалюємо рішення щодо її вступу до лав захисників», – сказав полковник.

За словами спікера мобілізація відбувається відповідно до Закону України «Про загальну мобілізацію» та інших нормативних актів Міністерства оборони та Генерального штабу Україну.

Також полковник Арап нагадав, що відповідно до указу Президента від 1 травня, загальну мобілізацію було продовжено на три місяці — до 18 серпня.

«— Як і раніше, мобілізації підлягають військовозобов’язані громадяни віком від 18 до 60 років, які не мають права на відстрочку», —  підкреслив спікер.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...