Опубліковано: 14 Червня, 2023. Переглядів: 305


У ЗСУ зловили “крота”, який отримав “термінове” завдання від Кремля

У Дніпропетровській області затримали агента головного управління генерального штабу збройних сил Російської Федерації, який збирав дані про Сили оборони України і отримав завдання від росіян з’ясувати напрямки українських контрударів.

Зрадником виявися мешканець Енергодара, який до початку повномасштабної російської агресії вступив до лав Збройних сил України. Про це повідомила Служба безпеки України.

Зловмисник проходив військову службу в одному із гарнізонів.

Наприкінці минулого року його дистанційно завербував кадровий співробітник російської воєнної розвідки.

За вказівкою агресора фігурант збирав інформацію про плани участі українських військ у бойових операціях на фронті.

“Напередодні контрнаступу ЗСУ російський агент отримав “термінове” завдання від свого “куратора” – з’ясувати дату початку і основні напрямки українських контрударів”, – розповіла спецслужба.

Також зрадник мав передати окупантам маршрути перевезення іноземного озброєння і військової техніки Сил оборони на лінію боєзіткнень.

“Кріт” намагався встановити канали радіозв’язку у бойових підрозділах українських військ.

СБУ своєчасно викрила російського агента.

Фігурант на початку розвідувально-підривної діяльності комунікував з агресором через свою матір, яка залишилась в тимчасово окупованому Енергодарі і потрапила у поле зору росіян.

Згодом зрадника вивели на прямий “зв’язок” з російською воєнною розвідкою. Для комунікації використовували месенджер Telegram.

Затриманому повідомили про підозру за кримінальною статтею – державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. Що передбачає довічне ув’язнення.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...