Опубліковано: 13 Червня, 2023. Переглядів: 294


Російські ракети та дрони знову атакували Україну: що відомо (+ФОТО, ВІДЕО)

Російські загарбники вночі 13 червня завдали чергових ударів по Україні. За попередніми даними, ворог випустив 14 крилатих ракет Х-101/555, з яких 10 було знищено протиповітряною обороною. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Противник також завдав авіаційного удару чотирма іранськими дронами. Один безпілотник знищено українськими захисниками.

“Кривий Ріг. Є влучання в п’ятиповерховий будинок та інші цивільні обʼєкти інфраструктури. На жаль, є постраждалі у вкрай важкому стані. Інформація уточнюється”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, протягом минулої доби російські окупанти застосували дві крилаті ракети морського базування “Калібр” по житлових будинках на Харківщині.Ворог також завдав 31 авіаційного удару та здійснив 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

“Зазнала руйнувань цивільна інфраструктура. Зокрема, внаслідок обстрілу Білопілля Сумської області та Шевченкового Харківської області, знищено житлові приватні будинки. Також російські терористи скинули на місто Оріхів Запорізької області три керовані авіабомби, загинула одна цивільна людина, зруйновано приватні будинки. Внаслідок авіаудару по Авдіївці є поранені цивільні люди, пошкоджений будинок культури та житлові багатоповерхівки. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається дуже високою”, – повідомляють у Генштабі.

“Високоточні” потвори влучили в п’ятиповерхівку, люди під завалами – Вілкул

У Кривому Розі на Дніпропетровщині російська ракета влучила в житловий будинок.

Це підтвердив глава ВА Кривого Рогу Олександр Вілкул.

“Кривий Ріг. “Високоточні” потвори влучили в декілька абсолютно мирних об’єктів у різних частинах міста, у тому числі у п’ятиповерховий будинок.
Працюють всі екстрені служби, закінчується гасіння пожеж. Швидка надає допомогу, є постраждалі у вкрай тяжкому стані, ймовірно є люди під завалами. Повна інформація буде після ліквідації”, – повідомив Вілкул.

Оновлено 05.53

Попередньо відомо про двох загиблих та 13 поранених.

Раніше місцеві пабліки Кривого Рогу повідомили про “прильот” у місті.

Російська атака по Дніпропетровщині

Внаслідок нічного російського ракетного удару по Кривому Рогу загинули троє людей.

Ще 25 осіб поранені, з них 19 – у лікарні. Під завалами ще перебувають люди. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

За його словами, три крилаті ракети збили українські військові з повітряного командування “Схід”.

“Але маємо і “прильоти”. Пошкоджені цивільні об’єкти. Понівечена п’ятиповерхівка. Горять квартири з першого по п’ятий поверхи. Вогонь охопив 700 кв м. Його приборкують рятувальники. Троє постраждалих – на приватному підприємстві. Їх госпіталізували. Ймовірно, під завалами потрощеного складу є люди. Їх шукають рятувальники. Побиті шість легкових машин. Ще четверо травмованих – на іншій локації. Там горіли будівля та авто. Пожежу вже загасили”, – зазначив Лисак.

Окрім того, побите автомобільне підприємство. Зайнялася вантажна техніка. Полум’я вже загасили. Зруйнована господарська споруда. Є також пошкодження у рятувальному підрозділі.

“Усюди працюють відповідні служби. Наслідки цієї цинічної атаки уточнюються. Ворог не полишає у спокої і Нікопольщину. Вночі обстріляв з важкої артилерії Покровську та Марганецьку громади. Територію обстежують”, – додав Лисак.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...