Опубліковано: 28 Квітня, 2023. Переглядів: 727


Під час видачі повістки працівники ТЦК побили цивільного — розпочато перевірку (ВІДЕО)

У Черкасах, де власне відбувся інцидент почалися перевірки за фактом скандального відео, яке опублікували люди в соцмережах. На кадрах опублікованих в мережі, представники Територіального центру комплектування побили чоловіка, коли вручали повістку. Поліція почала розслідування.

Про це пише видання Бабель.

Люди у військовій формі та з документами в руках сперечаються з цивільним. Через кілька секунд починається бійка, яку зафіксувала камера спостереження. На відео не видно, хто кого вдарив першим, однак чітко видно, як один із військових вдарив чоловіка кулаком в обличчя.

Ось це відео:

Після цього військові повели чоловіка попід руки в невідомому напрямку, а відео обірвалося.

У прес-службі Черкаського обласного ТЦК пояснили, що чоловік «поводився провокаційно» та «ображав військкомів».

«Під час оповіщення населення в рамках загальної мобілізації, представники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки звернули увагу на чоловіка, який почав себе вести провокаційно, коли побачив військовослужбовців при виконанні службових обов’язків. Громадянин почав ображати військовослужбовців, погрожувати фізичною розправою та застосував фізичну силу до одного з військовослужбовців», — йдеться в повідомленні.

Цивільного затримали, а на місце події приїхали правоохоронці.

ТЦК запевняє, що кадри з відео – вирване з контексту, мовляв, обставини значно ширші, аніж показано у фрагменті. Наразі призначено службову перевірку.

У Черкаській ОВА також відреагували на інцидент.

«Почну з головного: мобілізація — це не каральний захід, не чиясь забаганка. Це життєва необхідність для нашої держави під час війни з російськими окупантами. Це те, що потрібно для нашої Перемоги! Її крок за кроком виборюють реальні люди в реальних боях за нашу країну. Чи має право цивільний зневажливо ставитися до військового при виконанні службових обов’язків, навіть якщо він вручає сповіщення? Моя відповідь: НІ. Чи має право військовий реагувати так, як ми бачили на відео? Моя відповідь: НІ. Офіційну оцінку цій ситуації та її учасникам дасть службова перевірка, яка вже розпочата в Черкаському обласному терцентрі комплектування та соціальної підтримки. А також правоохоронні органи. Є заяви від обох сторін. У нас має бути нульова толерантність до порушень і беззаконня», — наголосив очільник ОВА Ігор Табурець.

Читайте також: Військкомів із тилу почнуть відправляти на фронт як бійців – міністр оборони


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...