Опубліковано: 22 Квітня, 2023. Переглядів: 352


В Україні зміниться курс долара: чого очікувати

Нацбанк пом’якшив валютні обмеження для банків. Це позитивно позначиться на курсі гривні. У зв’язку з цим найближчим часом у країні може знизитися готівковий курс долара. Крім того, в Україні відбувається поступова уніфікація офіційного, банківського та готівкового курсів «баксу».

Про це розповів директор департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко  у коментарі OBOZREVATEL.

Річ у тому, що при зростанні пропозиції будь-якого товару (у тому числі іноземної валюти) ціна на нього знижується. А рішення НБУ призведе саме до збільшення пропозиції готівкової валюти.

Крім того, зміцненню української валюти найближчим часом сприятиме ще один фактор, наголосив банкір. Це скорочення бюджетних виплат, яке очікується наступного тижня, з 24 квітня.

«НБУ пом’якшує обмеження з 21 квітня для зміцнення позитивних тенденцій на готівковому валютному ринку. Основна мета – стабілізація валютного ринку та скорочення різниці між готівковим та офіційним курсом… Ці зміни разом із скороченням бюджетних виплат наступного тижня, ймовірно, призведуть до зниження курсу долара найближчими днями», – пояснив фахівець.

На думку Марченка, на валютному ринку України справді намітилася тенденція до поступової уніфікації трьох курсів: офіційного, банківського та готівкового. Проте, за словами фахівця, формування єдиного курсу не станеться раптово.

«Це питання буде тривалим у часі. З урахуванням усіх економічних та військових умов зараз йдеться про 1,5-2 місяці», – зазначив Марченко.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...