Опубліковано: 20 Квітня, 2023. Переглядів: 855


Підпал церкви: Балога у суді розповів мету свого вчинку (+ФОТО)

Сихівський районний суд м. Львова обрав запобіжний захід жителю Закарпаття, Ернесту Балозі, який підпалив храм Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові.

Про це з посиланням на матеріали справи №464/2378/23 пише видання LVIV.MEDIA

Так, 14 квітня близько 02:10 години палій поставив під двері головного входу церкви підпалений верхній одяг, внаслідок чого двері загорілися.

Своїми діями чоловік завдав церкві Різдва Пресвятої Богородиці матеріальної шкоди на суму 60 тис. гривень.

З розповіді обвинуваченого: «у Львів він приїхав декілька місяців тому та мав намір жебракуючи заробити кошти. Він пояснив, що не хотів підпалювати двері церкви, але був в алкогольному сп’янінні та хотів зігрітися»

Розглянувши матеріали справи, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 днів до 2 червня 2023 року. Також його можуть звільнити за умови внесення застави у розмірі 214,7 тис. гривень.

Також відомо, що чоловік є уродженцем м. Ужгород, не працює, має незакінчену середню освіту та не має постійного місця проживання. Також він є неодружений, однак має дітей та позбавлений батьківських прав щодо однієї дитини 2020 року народження.

Нагадаємо, вранці 14 квітня у Львові вогнеборці ліквідували загоряння в церкві Різдва Пресвятої Богородиці, що на Сихові у Львові. Вогонь знищив двері з тильної сторони будівлі на площі 4 кв. м, а також пошкоджено лакофарбове покриття центральних дверей на площі 1 кв. м. Чоловіку за скоєне загроджує до 10-ти років ув’язнення.

Як повідомлялося раніше, що палієм греко-католицької церкви Різдва Пресвятої Богородиці у Львові, яке відбулося 14 квітня виявився 31-річний мешканець Ужгорода Ернест Балога.

Народився 1991 року, проживає в місті Ужгород Закарпатської області, раніше працював таксистом, на даний момент безробітний.

Балога підпалив греко-католицький храм у Львові (ФОТО)


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...