Опубліковано: 17 Квітня, 2023. Переглядів: 309


Омбудсмен назвав реальну кількість відео зі стратами захисників України

Офіс омбудсмена від початку повномасштабної війни отримав вже декілька десятків матеріалів із ймовірними стратами захисників України.

Росіяни самі записують на відео, як відрізають голови, статеві органи, вуха, носи, кінцівки, фаланги на руках полонених українців, заявив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передає “Українська правда”.

“Що я повинен зробити? Звернути увагу на інцидент і відправити окремий лист на Верховного комісара ООН по цій ситуації. Я вимагаю в листі розглянути питання поводження з військовополоненими української армії не лише по останньому випадку, який набув розголосу”, – сказав він.

Насправді немає конкретних інструментів, якими Лубінець як омбудсмен може скористатися, аби притягнути до відповідальності винних у цих воєнних злочинах, розповів він на тлі публікації останнього відео, де українському військовому відрізають голову.

“Це ж тільки один із прикладів, який ми показали. Який опублікувала російська сторона. А насправді ж їх дуже багато. Їх тисячі, можливо, навіть десятки тисяч. Насправді я, як омбудсмен України, отримував десятки подібних відео. Ми їх не публікуємо, зрозуміло. Але все це накопичується. Ми відкриваємо кримінальні провадження. Це робить Офіс генерального прокурора”, – раніше зазначав він у коментарі “Радіо Свобода”.

Де і коли зняте відео, на якому, ймовірно, російські військові катують українського полоненого і відрізають йому голову, поки він ще живий, невідомо. З кількості зелені можна припустити, що йдеться про літо.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...