Опубліковано: 13 Квітня, 2023. Переглядів: 294


Угорці спонсорують російські злочини: у Зеленського зробили різку заяву

Угоди про енергетичну співпрацю Угорщини з Росією лише затягуватимуть повномасштабну війну РФ проти України.  Економічний радник президента України Олег Устенко закликав Європейський Союз заблокувати ці домовленості. Про це він сказав у коментарі Politico.

За його словами, Угорщина своїми домовленостями з Росією спонсорує її війну в Україні. У тому числі й воєнні злочини загарбників.

“Якщо ви бачили відео, де росіяни відрізають голову українському солдату – угорці платять за ножа. Треба бути повністю сліпим, щоб не бачити, які злочини ви спонсоруєте. Купуючи більше газу у росіян, ви даєте їм більше можливостей для ескалації війни”, – наголосив Устенко.

Він просить Європейський Союз “чинити весь можливий тиск” на Будапешт, щоб не допустити отримання Росією більшої кількості готівки в обмін на енергоносії для Угорщини.

“Угорщина отримує фінансову підтримку від Брюсселя, тому це чудовий інструмент, який може бути використаний негайно. Угорці роблять це за рахунок усіх. Вони намагаються отримати ці порівняльні переваги, тому що продовжують співпрацювати з кремлівським режимом”, – сказав Устенко.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...