Опубліковано: 9 Квітня, 2023. Переглядів: 660


Що буде з курсом валют: Україна взяла зобов’язання перед МВФ

Оприлюднено Меморандум, який українська влада уклала із Міжнародним валютним фондом. У ньому, зокрема, йдеться про зобов’язання відійти від запроваджених з початку повномасштабної війни екстрених заходів в економіці. Текст документа опубліковано на сайті МВФ.

Так, до кінця червня 2023 року Україна має підготувати стратегію переходу до гнучкого обмінного курсу.

“Щойно дозволять умови, ми маємо намір поступово перейти до більш гнучкого обмінного курсу, послабити валютний контроль і повернутися до системи таргетування інфляції”, ‒ йдеться у меморандумі.

Українська влада також зобов’язується підготувати стратегію, яка “допоможе встановити та оцінити передумови для такого кроку та вжити політичних заходів, необхідних для підтримки цього переходу”.

Окрім того, Україна запевнила, що не використовуватиме емісію гривні для фінансування дефіциту бюджету у 2023 році. Влада також має узгодити податкове законодавство з нормами Європейського Союзу.

“Після початку повномасштабної війни ми вжили низку екстрених заходів для забезпечення цінової та зовнішньої стабільності, включаючи запровадження режиму фіксованого обмінного курсу та валютного контролю виключно з міркувань національної безпеки”, ‒ йдеться у Меморандумі.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...