Опубліковано: 8 Квітня, 2023. Переглядів: 6504


Підпалення Хреста у селі на Закарпатті: з′явилося пояснення парафії

Як повідомлялося, у п′ятницю, 7 квітня, у селі Сільце на Іршавщині зібралися вірники, щоб разом з Христом пройти Хресний шлях на Голгофу.

Під час Хресної ходи, зокрема, було підпалено Хрест. Оприлюднені Свято-Покровською парафією УГКЦ с. Сільце фото на своїй сторінці у Фейсбук шокували користувачів соцмереж.

Сьогодні, 8 квітня, парафія пояснила причину підпалу Хреста Господнього.

“…Вже багато років поспіль, у великий піст, у нашому селі проходить хресна дорога, на яку приходять не тільки вірні з нашого села, а із навколишніх сіл.

Вкінці цієї хресної дороги стоїть металевий Хрест, у який вставляються факели і запалюються. В часі цього вірні співають 50-тий псалом.

Як знає кожний християнин, через Хрест були відкуплені – “спалені” наші гріхи і провини, тому даний Хрест є символом відкуплення наших гріхів, які є спалені, а Хрест залишився цілим.

…Від самих початків християнства Хрест був скандалом, бо вже св. апостол Павло пише: “Коли юдеї вимагають знаків, а греки мудрости шукають, – ми проповідуємо Христа розп’ятого: -ганьбу для юдеїв, і глупоту для поган, а для тих, що покликані, -чи юдеїв, чи греків – Христа, Божу могутність і Божу мудрість”, 1 Кор. 1, 22-24.

Отож, для кого Хрест є скандалом і ганьбою???”, – написали на сторінці Свято-Покровської парафії с. Сільце у Фейсбук.

Читайте також: У селі на Закарпатті в присутності священників підпалили Хрест (+ФОТО)


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...