Опубліковано: 3 Квітня, 2023. Переглядів: 177


На Закарпатті міжвідомча робоча група розгляне доцільність монтажу греблі на р.Боржава у селі Боржава (ФОТО)

На звернення громадян м.Берегово та організацій ОТГ Розпорядженням Голови Берегівської військової адміністрації від 29.03.23 № 39 була створена міжвідомча тимчасова робоча група з розгляду питання доцільності монтажу греблі на р.Боржава для забезпечення самоплинної подачі води з р.Боржава в канал Верке.

Про це повідомляють на сайті Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса

До складу комісії увійшли представники Берегівської військової адміністрації, Берегівської територіальної громади, Державної екологічної інспекцї, Державного агентства меліорації та рибного господарства, Берегівського МУВГ.

Враховуючи прогнозовані дані засушливого періоду, що в свою чергу призведе до процесів застою та цвітіння води, гниття залишків трав’яної рослинності, зменшення розчинного кисню та негативного впливу на збереження і відтворення водних живих організмів, міжвідомчою комісією було проведено обстеження доцільності монтажу греблі на р.Боржава.

З 29 по 31 березня робочою групою проведено іхтіологічне спостереження та виявлено, що при відкритому щиті нижнього ряду, міграція гідробіонтів на нерест вверх за течією є достатньою для забезпечення природного відтворення під час нерестового періоду.

Монтаж греблі на р.Боржава забезпечить подачу воду в канал Верке для поліпшення екологічного стану каналу в населених пунктах району с.Боржава, с.Бахта, с.Балажер та м.Берегово та обводнення магістральних каналів Берегівської транскордонної осушної системи.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...