Опубліковано: 3 Квітня, 2023. Переглядів: 482


В Угорщині взялися лякати “ядерною війною” в Україні

Лідер угорської партії влади “Фідес” Мате Кошич повторив твердження Будапешта про нібито намагання втягнути якнайбільшу кількість західних країн у повномасштабну війну Росії проти України. Про це Кошич заявив в етері радіо Kossuth у неділю, 2 квітня, передає Telex.

“Чим більше країн втягується у війну в Україні, тим швидше ми рухаємося до світової війни. А якщо буде світова війна, то це буде ядерна війна”, – заявив політик.

Він також засудив “угорських лівих”, які “обслуговують інтереси США” й виступають “за війну”, а західні держави загалом – за надсилання все потужнішої зброї Україні, яка бореться за незалежність.

“Ми перебуваємо за крок від того, щоб західноєвропейські країни або країни на захід від місця конфлікту відправили війська в Україну, а це саме те, чого, на нашу думку, слід уникати”, – додав Кошич.

На його думку, найсильнішою політичною відповіддю, яку Угорщина може дати на політико-економічний тиск, стала резолюція, ухвалена парламентом 31 березня.

Більшість резолюції присвячена критиці санкційної політики ЄС й угорської опозиції, хоча там є згадки про засудження Росії та право України на самооборону.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...