Опубліковано: 14 Березня, 2023. Переглядів: 260


Вчений попередив світ про глобальні катастрофи – CNN

У світі за останні 20 років зросла інтенсивність катастроф, пов’язаних з водою і посухою.

Вчені NASA прогнозують, що стихійних лих буде більше.

Про це повідомляє CNN.

Глобальні температури піднялися до рекордних рівнів. Через це стаються тривалі посухи або сильні повені.

Провідний автор дослідження та гідролог Центру космічних польотів NASA Goddard Space Flight Center Метью Роделл проаналізував дані супутників з 2002 по 2021 рік. Виявив 505 екстремальних подій, пов’язаних з водою, і 551 випадок з посухою. 70% катаклізмів тривали шість місяців або менше. Близько 10% – понад рік.

Інтенсивність і частота катаклізмів зросла з 2015 року. Тоді температура повітря почала рекордно підвищуватися.

“Ми подумали, можливо, це пов’язано з глобальним потеплінням, тому що ми знаємо, що останні сім чи близько того років були найспекотнішими за всю історію спостережень”, – сказав Роделл.

Щоб переконатися у висновку, вчений провів дослідження, щоб виключити інші кліматичні показники. Серед них були Ель-Ніньо – найбільше яскраво виражені прояви міжрічної мінливості клімату в глобальному масштабі. Роделл врешті-решт дослідник переконався, що сигнал про зміну клімату сильніший за інші природні показники.

“У чому я відчуваю більшу впевненість, так це в тому, що в міру нагрівання світу ми побачимо більшу глобальну інтенсивність усіх вологих і сухих явищ, тобто вони будуть частими, більшими та серйознішими в цілому”,– сказав він.

Дослідник сподівається допомогти людям усвідомити, що кожне невелике підвищення глобальної температури має значення, і що світ повинен стримувати невпинне зростання забруднення планети.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...