Опубліковано: 27 Лютого, 2023. Переглядів: 329


Загроза ракетного удару: Чорне море заполонили кораблі РФ

В Чорному морі станом на 27 лютого перебуває шість ворожих кораблів, серед яких підводний ракетоносій.

Ворог продовжує повітряну розвідку, є великий ризик ракетних ударів, повідомило у понеділок оперативне командування “Південь”.

“Корабельне угруповання ворога в Чорному морі тримається на безпечній відстані від контрольованого Україною берега.

Наразі це шість кораблів, серед яких виведений зранку підводний ракетоносій, споряджений чотирма ракетами типу “Калібр”, – ідеться у повідомленні.

Аналіз активності авіації і попередніх нічних дронових атак свідчить про високу імовірність ракетних ударів, додали військові.

“Калібр” ‒ це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина – опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. “Калібр” летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 кілометрів. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...