Опубліковано: 26 Лютого, 2023. Переглядів: 3283


У селі на заході України пенсіонер хотів застрелити лисицю, а вбив падчерку (ВІДЕО)

Лис, кури, алкоголь і вбивство падчерки. В одному із волинських сіл сталася трагедія. Пенсіонер позичив у падчерки рушницю, аби вбити лиса. Натомість загинула падчерка. Тепер вітчима судять.

Як усе сталося – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Пенсіонер з села Замости Володимирського району вчинив вбивство із необережності. Такою трагедією обернулося бажання Володимира Миколайовича прогнати лиса, який занадився до його курей.

«Як згадаю, аж сльози виходять», – говорить чоловік.

Він уже вдівець. Серпневого вечора до ного навідалася падчерка із чоловіком. Випили по склянці вина і згадали про рушницю, котру вітчим у неї позичив. Жінка хотіла забрати зброю.

«Взяв я її, бо лис крав в мене кури. Було дванадцять, а залишилося три курочки. Хотів його пристрелити, а він не прийшов. Я з нею домовився, вона мала мені хату побілити… Як я міг так? Так вийшло», – каже пенсіонер.

Чоловік хотів розрядити зброю і віддати, але як наслідок вбив падчерку: «Хотів розрядити рушницю, але промахнувся і натиснув на курок. Все сталося через необережність. Мені аж самому недобре. Реальний термін для мене нічого не змінить, я пенсіонер. Мені залишилося лише трохи жити. Я ніколи не притягався до кримінальної відповідальності».

Турійський райсуд визнав пенсіонера винним у вбивстві з необережності. Щоправда, звільнили від ув’язнення, присудивши рік іспитового строку. Прокурори з таким рішенням не згідні. А от чоловік загиблої просив не ув’язнювати винуватця.

«Просимо ухвалити новий вирок, згідно якого визнати Вівчика винуватим у вчиненні кримінального правопорушення та призначити йому покарання у виді трьох років позбавлення волі», – просила прокурор Зоя Свириденко.

Адвокат Сергій Лесик апелював: «Після пострілу та поранення падчерки мій підзахисний одразу викликав швидку самостійно. Тобто відразу показав своїми діями, що він визнає свою вину і намагався в той момент допомогти потерпілій особі».

Чи посадять пенсіонера до в’язниці – ще не вирішили. Колегія апеляційного суду повернула справу на повторний розгляд.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...