Опубліковано: 24 Лютого, 2023. Переглядів: 470


Відключення світла в Україні сьогодні: графіки та перелік міст

Російські війська масованими ракетними ударами та атаками дронів завдали значних пошкоджень енергоінфраструктурі нашої країни. Укренерго запровадило графіки відключень світла, а українців закликали максимально економити.

Однак завдяки кропіткій роботі енергетиків ситуацію вдалося стабілізувати. Дефіциту потужності в енергосистемі країни немає вже близько двох тижнів.

Тож, чи відключатимуть електроенергію у різних регіонах країни цього дня, розповідає 24 Канал.

Дефіциту в енергосистемі країни немає і найближчим часом його не прогнозують. Укренерго не доводило ліміти споживання до областей.

Проте ситуація може різко змінитися, якщо ворог знову атакує енергооб’єкти країни. Наразі працюють усі види електростанцій, а імпорт електроенергії продовжує знижуватися завдяки стабілізації електропостачання.

Щодо знеструмлень, то через пошкодження мереж операторів системи розподілу є відключення у прифронтових районах Дніпропетровської, Харківської, Херсонської областей і прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей.У Херсоні внаслідок обстрілів та аварії на ТЕЦ зараз відсутнє теплопостачання.

В Одесі, на жаль, все ще діють мережеві обмеження, викликані значним пошкодженням енергетичної інфраструктури. Тому для уникнення перевантаження обладнання, яке залишилося в роботі, застосовуються погодинні графіки відключень.

Для споживачів електроенергії Хмельницької області сьогодні також день пройде зі світлом. Графіки відключень не застосовуватимуть.

24 лютого Укренерго не лімітує споживання електричної енергії на Прикарпатті, тож жителі області мають ще один день без лімітів електропостачання. Однак у разі перевантаження мереж або інших непередбачуваних обставин, можуть бути відновлені вимкнення за графіками.

Зазначимо, що про зміни “Прикарпаттяобленерго” повідомлятиме додатково у своєму телеграмі.

У четвер, 24 лютого Укренерго дозволило не вимикати світло у КиєвіКиївській, та Дніпропетровській областях. Однак попереджають, що внаслідок пошкодження мереж Укренерго в деяких енерговузлах можливі відключення за графіком.

Також додамо, що через мережеві обмеження в Одесі та Одеському районі діятимуть графіки стабілізаційних відключень. Переглянути їх можна за посиланням.

Цього дня жителі Запорізької області без лімітів користуватимуться електроенергією. У випадку, якщо рівень енергоспоживання перевищуватиме виробництво, можуть бути запроваджені стабілізаційні відключення.

Споживачі регіону поділені на три черги. Ознайомитися із переліком адрес для кожної з черг можна за посиланнями: 1 черга, 2 черга3 черга.

В “Сумиобленерго” повідомили, що 24 лютого відключення електроенергії за графіками у Сумах та області не планується. Тож жителі області можуть користуватися світлом без обмежень.

Вимикати світло в області сьогодні не планують. Актуальну інформацію про можливі вимкнення оперативно розміщують у телеграм-каналі Волиньобленерго.

24 лютого на Закарпатті вимикати світло не планують. Ознайомитись із графіком можливих вимкнень можна за посиланням.

У Вінницькій області також не планують вимикати електроенергію. Однак у разі застосування планових обмежень електропостачання дізнатись свою чергу можна за посиланням.

На Миколаївщині не запроваджували ліміти по електроенергії 24 лютого. Про ситуацію з електропостачанням і відключеннями світла оперативно інформують на сторінці “Миколаївобленерго” у фейсбуці.

24 лютого 2023 року у Полтавській області графік погодинного відключення електроенергії застосовуватися не буде. Переглянути розклад вимкнень світла на лютий в області можна за посиланням.

Укренерго не довело ліміти у Рівненській області. У разі застосування стабілізаційних відключень світла актуальні графіки можна подивитися тут.

Зазначимо, що українців закликають раціонально користуватися електроприладами. Не варто одночасно вмикати всі енергоємні пристрої у мережу, адже це може спричинити перевантаження та локальні аварії.

В “Тернопільобленерго” опублікували графік вимкнень світло з 20 по 26 лютого.

Зеленим кольором позначено години у які не планується вимкнення світла, жовтим кольором – можливі відключення, а червоним – вимкнення електроенергії.

24 лютого жителі області користуватимуться електроенергією без обмежень. Однак у разі дефіциту електроенергії в області можуть запровадити стабілізаційні відключення.

Дізнатись розклад вимкнень електроенергії, а також перевірити свою адресу можна за посиланням.

Усі відключення населення розділені на 2 типи – аварійні й стабілізаційні:

  • ​Аварійні відключення можуть бути: екстреними – пов’язаними з військовими діями, можуть статися, якщо через обстріл пошкоджено або зруйновано енергооб’єкти; локальними, – коли мережі на конкретній обмеженій території виходять з ладу.
  • Стабілізаційні відключення відбуваються для балансування роботи мережі за графіками. Такі відключення ініціює Укренерго. Це відбувається, коли обсяг генерації стає меншим за обсяг споживання. Або інфраструктура настільки пошкоджена, що не може передавати споживачам потрібну потужність. Тому, поки йде ремонт, постачання світла необхідно тимчасово обмежувати.

При стабілізаційних відключеннях ситуація прогнозованіша, тому є можливість скласти орієнтовний погодинний графік відключень. Коли використовується такий тип знеструмлення, графіки розміщені на сайті оператора системи розподілу.

Ось список найбільших українських міст та компанії, які їх обслуговують:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...