Опубліковано: 23 Лютого, 2023. Переглядів: 2176


В Україні вдвічі впали ціни на генератори: скільки коштують популярні “товари від блекауту“

Після того, як ситуація з електроенергією в Україні стабілізувалася, попит та ціни на генератори різко впали.Також знизилися ціни на акумулятори, зарядні станції, павербанки та інші товари, які українці скуповували під час блекауту. Деякі продавці знизили цінники вдвічі. Багато підприємців, які на хвилі блекаутів розпочинали бізнес на генераторах та павербанках, зіткнулися з тим, що товар у закупівлі виявився дорожчим, ніж вони зараз можуть його продати. Про це пише Today.ua.

“Я купував зарядну станцію Bluetti у Німеччині по 400 євро, зараз не можу продати навіть по 350”, – бідкається київський бізнесмен Віталій.

За його словами, впали ціни не лише в Україні, а й у Європі, де раніше техніка подорожчала через підвищений попит на неї українських оптовиків.

Чимало українців виставляють свої генератори на вторинний перепродаж в інтернеті. Багато мешканців приватних будинків купували пристрої не стільки “для світла”, стільки для опалення – щоб забезпечити роботу газових котлів (які без електроенергії не включаються). Оскільки наближається весна, то генератори стають менш актуальними.

А ось спеціалізовані точки продажу не поспішають відмовлятися від генераторів, тому що ще немає 100% гарантії, що світло не вимикатимуть. Плюс можна заробляти на оренді та ремонті товарів.

За неповні два місяці цього року генератори почали купувати менше, а обсяг продажу павербанків повернувся на довоєнний рівень. Зарядні станції залишаються затребуваними серед покупців.

Багато хто з тих, хто купив генератори, потім порахував, що дешевше буде замінити їх на сонячні батареї.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...