Опубліковано: 7 Лютого, 2023. Переглядів: 372


Знайшли перших загиблих та поранених українців від землетрусу в Туреччині. Що відомо

Внаслідок землетрусу в Туреччині ймовірно загинули двоє українців. Саме так заявляє турецька сторона. Посольство нині перевіряє цю інформацію та вживає заходів задля встановлення осіб загиблих, повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Відомо також про чотирьох постраждалих українців. Вони отримали легкі тілесні ушкодження, загроз їхньому життю немає, госпіталізації не потребують.

Постраждалих забезпечили тимчасовим житлом і продуктами харчування.

Загалом дипломати вже розшукали 38 громадян. Ще 19 українців не виходять на зв’язок. Українське придставництво взаємодіэ із турецькими рятувальними службами, щоб їх знайти.

МЗС також готується відправити українських консулів в місто Газіантеп. Дипломати посольства зможуть прибути в зону стихійного лиха, щойно дозволить ситуація на тлі оголошеного режиму надзвичайного стану в Туреччині. Консули координуватимуть на місці допомогу громадянам України, доставлять їм теплі речі та предмети першої необхідності. На зворотньому шляху вивезуть своїм автотранспортом тих українців, які висловлять бажання переїхати до інших регіонів Туреччини.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...