Опубліковано: 10 Січня, 2021. Переглядів: 371


Випадає волосся: які можуть бути причини

Лікарі розповіли, чому при митті голови може випадати багато волосся. Проблема криється в деяких факторах. При початковому прояві радикальних методів застосовувати не варто. Усунути проблему можна, відрегулювавши харчування і вживши інші заходи. Якщо людина побачила пару волосин, які випали, це не означає, що слід відразу ж бігти до фахівця. Критичною вважається ситуація, коли за день їх випадає понад 100.

Це може говорити про порушення в роботі самого організму. Велика частина волосся втрачається під час миття голови або ж при розчісуванні та інших маніпуляціях.

Першим дзвіночком для відвідування трихолога є порідіння шевелюри. При цьому сам її обсяг резонно зменшується. Для того, щоб розібратися в проблемі, потрібно здати клінічний аналіз крові, а також пройти огляд у фахівця. Причиною можуть бути також шкідливі звички й неправильне харчування.

Розвитку захворювання, наприклад, може послужити операція, порушення гормонального фону. Крім цього, випадання волосся можуть провокувати деякі лікарські засоби. Людина починає інтенсивно втрачати шевелюру. Однак особливого лікування не потрібно. Організм самостійно здатний відновити волосяний покрив.

Що робити?

У першу чергу, слід відрегулювати режим харчування, а також самі страви. Їсти 3-4 рази на день невеликими порціями. При цьому додавати більше білка. Саме він є важливим компонентом у формуванні структури волосся. Також потрібно стежити за рівнем заліза в крові. В основному, ламке волосся спостерігається у вегетаріанців. Дійсно, в перші роки відмови від м’яса шевелюра не змінює зовнішній вигляд. Однак потім з’являються наслідки. Волосся сильно випадає, бо організм вимагає м’яса.

Потрібно відмовитися від термічної обробки при укладанні зачіски. Зокрема не сушити феном і не користуватися праскою з плойкою. Дозволяється обдув холодним повітрям. Такий режим є на фені. Однак і його не варто часто використовувати. У період холодів слід ретельніше доглядати за волоссям, живити оліями. Саме так створиться захисна оболонка. Для поліпшення його структури призначають комплекс вітамінів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...