Опубліковано: 1 Лютого, 2023. Переглядів: 287


Дефіцит потужності значний: в Укренерго розповіли про ситуацію зі світлом

Україна пережила вже загалом 13 ракетних та 15 дронових масованих атак ворога по енергетичній інфраструктурі. Пошкодження та руйнування енергосистеми, спричинені окупантами, є справді масштабними.

Через це значний дефіцит потужностей в країні зберігається.

Детальніше про ситуацію в енергетичному секторі – читайте в матеріалі 24 Каналу.

Ремонтні роботи тривають, значний дефіцит зберігається: який стан енергосистеми

В Укренерго розповіли про актуальну ситуацію в енергетичній системі країни. Зокрема відомо, що споживання електроенергії залишається на рівні вівторка, 31 січня.

На жаль, дефіцит все ще є і він значний. Його причина – постійні масовані напади ворога на енергетичну інфраструктуру. Загалом від початку повномасштабного вторгнення було вже 13 ракетних та 15 дронових атак.

Високовольтні мережі та електростанції зазнали значних руйнувань. Наразі фахівці практично цілодобово ліквідовують пошкодження та проводять ремонтні роботи.

Після кожної наступної атаки росіян по енергетичній інфраструктурі відновлення стає все складнішим та триває довше, – зазначили ви Укренерго.

Що ще відомо про ситуацію в енергосистемі станом на 1 лютого:

  • Триває відновлення енергооб’єктів, пошкоджених під час останньої масованої атаки, що відбулася 26 січня.
  • До всіх обленерго довели збільшені ліміти споживання. Вони діють впродовж доби.
  • Перевищень лімітів поки ніде не зафіксовано.
  • Декілька блоків теплових електростанцій з технічних причин перебувають у ремонті.
  • Понад 10 гігаватів основних потужностей все ще недоступні для України. Мовиться про найбільшу в країні та Європі Запорізьку АЕС, а також Запорізьку ТЕС, Луганську ТЕС, Вуглегірську ТЕС та Каховську ГЕС.

За порушення відключень та графіки: майже половину обленерго України оштрафували

  • Загалом в Україні оштрафували вже 9 обленерго. Зокрема 30 січня стягнень зазнали “Львівобленерго”, “Закарпаттяобленерго”, “Полтаваобленерго” та ДТЕК “Київські регіональні електромережі”.
  • Трійку обленерго оштрафували за неналежне інформування споживачів щодо графіків відключень. Мовиться про стягнення на суму 85 тисяч з кожного обленерго.
  • Водночас ДТЕК повинна сплатити 170 тисяч гривень за те, що не надала документи для перевірки. Компанія мала передати інформацію в паперовому й електронному вигляді та завірені копії підтвердних документів, проте не зробила цього.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...