Опубліковано: 28 Січня, 2023. Переглядів: 445


Українці масово скаржаться на несправедливі відключення світла: розповіли про перевірки обленерго

У зв’язку з постійними відключеннями електроенергії профільна нацкомісія (НКРЕКП) щодня отримує від українців по сотні скарг на відключення світла із порушеннями графіків.  Про це розповів голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський в ефірі всеукраїнського телемарафону. Він наголосив, що Нацкомісія розуміє, що дефіцит електроенергії пов’язаний із ракетними ударами, які здійснює агресор, пише Obozrevatel

Опісля цих скарг спеціалістами проводяться перевірки обленерго, під час яких аналізують справедливість розподілу електрики між споживачами.

«Але коли товар у дефіциті, актуальним стає питання його справедливого розподілу. Тому ми здійснюємо контроль розподілу дефіцитного ресурсу. Ми проводимо за зверненнями громадян дуже велику кількість перевірок. І на жаль поки виявляється багато недоліків у роботі ОСРів (обленерго. – Ред.). Ми розуміємо, що вони докладають максимум зусиль для виконання ремонтів та подачі світла, але найголовніше, щоб не було перегинів при розподілі дефіцитного товару, не може бути такого, щоб на одній вулиці в одному будинку немає електроенергії 8 годин, а інший будинок все час із електроенергією», – розповів Ущаповський.

Ущаповський зазначив, що НКРЕКП планує до середини лютого закінчити перевірку за основними скаргами, які вже надійшли.

 «І будуть відповідні вердикти», – попередив голова НКРЕКП.

У Нацкомісії розраховують, що таких випадків надалі буде меншати. Адже головною причиною проблем є те, що енергосистема України не проєктувалася під такі ситуації. «Ніде у світі в жодну енергосистему не закладалося, що вона буде під ракетними ударами, під такою їх кількістю», – сказав Ущаповський.

Повідомляємо, як правильно подати скаргу на несправедливе відключення світла

НКРЕКП не може взяти до роботу заявки від споживачів електроенергії, якщо звернення було складено не вірно. Ущаповський  зазначив, що такі скарги не можуть бути анонімними.

Перед поданням скарги слід переконатися, що:

на сайті обленерго та електромереж немає інформації про проведення аварійних робіт (аварійних відключень) за вашою адресою;

у вашому будинку не пошкоджено електропроводку (на це питання може відповісти керуюча компанія, ЖСК або представник ОСББ).

Як подати скаргу?

Скаргу до НКРЕКП можна подати:

  • письмово,
  • телефоном
  • онлайн.

 Усне звернення озвучується на власному прийомі або за телефоном +380 (44) 204-70-27. Можна написати скаргу у вигляді листа та надіслати за адресою 03057, м. Київ, вул. Сім’ї Бродських, 19. Також звернення приймаються на електронну пошту pr@nerc.gov.ua.

У скарзі потрібно обов’язково вказати:

  • свої ПІБ
  • місце проживання
  • викласти суть проблеми.

Письмове звернення має бути підписане заявником (заявниками) із зазначенням дати. В електронному зверненні обов’язково вказується спосіб зворотного зв’язку із заявником (е-mail або номер телефону).

Читайте також: Шість обленерго оштрафували за недотримання графіків відключень


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...