Опубліковано: 16 Січня, 2023. Переглядів: 351


У ЗСУ зробили невтішну заяву щодо російських ракет

Сотні крилатих ракет Х-22 є на озброєнні у російських окупантів. Такі ракети були колись й в України. Але їх передавали Росії, зокрема й як оплату “боргів за газ”. Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу.

“Мова йде про сотні ракет. Ракети Х-22 були і в нас на озброєнні. Ми передавали росіянам “борги за газ”, у тому числі літаки Ту-22м3 і ті ракети також із ними.

Також їх утилізували, різали на металолом. Частину віддали, частину порізали. Доля тих ракет, що вони, власне, “повертаються” в Україну. Це теж стало такими мемом на російських пабліках, що “ми вам возвращаєм”. Ось це все, що треба знати про кровожерливість росіян”, – сказав він.

Х-22 це ракета з бойовою частиною 950 кг, яку називають убивцею авіаносців, призначена для знищення авіаносних груп у морі, вона може оснащуватися ядерною частиною. Максимальна дальність – до 600 км. При застосуванні із великих відстаней відхилення від цілі може становити сотні метрів.

З початку воєнної агресії Росії по території України було випущено понад 210 ракет цього типу станом на січень 2023 року. Лише зенітні ракетні комплекси, які у перспективі можуть бути надані Україні західними партнерами (йдеться про такі системи, як Patriot PAC-3 чи SAMP-T), здатні перехоплювати ці повітряні цілі.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...