Опубліковано: 16 Січня, 2023. Переглядів: 629


“Тут будуть криваві болота” – як на заході України готуються зустрічати ворога

Рівненська область має 229 км спільного кордону з Білоруссю. Роботи з оборони міста й селищ на випадок можливого вторгнення з півночі тривають постійно. В регіоні проходять два великих автошляхи, де ворог може спробувати наступати. Ідеться про ті, що між українським селом Прикладники й білоруським Невеля, і біля села Городище Дубровицького району. Однак ці дороги повністю захищені, повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль в ефірі “24 каналу”.

Перетнути кордон з Білоруссю в інших місцях росіянам буде нереально. Усі територія від кордону до Варшавської траси є важкопрохідною болотистою місцевістю.

Українські військові пропрацювали кожну найменшу ділянку й здійснили низку кроків в обороні міста:

• підготували протитанкові рови й фортифікаційні споруди;

• замінували території;

• замінували мости;

• підготували місця стримування окупантів.

Щодня в області проводять злагодження бойових підрозділів. Також до підготовки оборони активно долучаються й самі місцеві.

“Прості жителі Рівненщини – це ще одна армія, і дуже мотивована. Адже Рівненська область – це край партизанської слави, тут історично був дуже сильний рух опору. Ми точно гідно зустрінемо ворога. Тут будуть криваві болота”, – зауважив голова ОВА.

Захист Рівненської АЕС

“Оборона міста Вараш, де розташована Рівненська АЕС, і самої станції – це пріоритет. Сьогодні там працюють зведені загони підрозділів ЗСУ, прикордонників, Нацгвардії, поліцейських, СБУ. Такого насичення лінії оборони, яка є зараз, не було ні місяць, ні два тому”, – пояснив голова ОВА.

При цьому оборона АЕС щодня посилюється. Було винесено уроки з ситуації з іншими енергооб’єктами через що станцію укріпили.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...