Опубліковано: 6 Грудня, 2022. Переглядів: 1202


В «Укренерго» повідомили, коли енергетична система почне стабілізуватися

На відновлення виробництва електроенергії після ракетних ударів по енергетиці України, які Росія завдала 5 грудня, знадобиться кілька днів, після цього енергетична система почне стабілізуватися. Про це повідомив голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі національного телемарафону ввечері 5 грудня.

Після того, як 5 грудня було випущено понад 70 ракет і близько 10 із них долітели.

За словами Кудрицького, завдано значні ушкодження як електростанціям, так і підстанціям »Укренерго”,  але ситуація контрольована.

Пряма мова: “Є певні обмеження аварійні енергопостачання… Дефіцит в енергосистемі буде сьогодні-завтра, поки деякі енергоблоки, які сьогодні аварійно відключилися під час атаки, будуть набирати потужність. День-два потрібно на відновлення виробництва електроенергії в системі – після цього очікуємо, що ситуація стабілізується.

Це буде вся Україна. У нас є регіони, які постраждали більше за інші – зокрема, Одеська область. Зараз ми подаємо напругу туди по резервних схемах живлення, щоб заживити, перш за все, критичну інфраструктуру міста і принаймні частково подати електроенергію громадянам. Думаю, що цю ситуацію ми також вирішимо у найближчі пару днів.

І по інших областях, де були аварійні відключення енергоспоживачів, зараз відновлюється енергопостачання поступово. Цей процес буде тривати сьогоднішні вечір і ніч. Паралельно наші ремонтники будуть працювати над відновленням енергосистеми: підстанцій та ліній електропередач” – сказав Кудрицький.

Вчора, аварійні відключення були застосовані по всій країні, щоб не розбалансувати систему.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...