Опубліковано: 6 Грудня, 2022. Переглядів: 262


Сьогодні РФ може завдати новий ракетний удар по Україні – Повітряні сили

Сьогодні, 6 грудня, війська РФ можуть завдати нових ракетних ударів по території України, тож громадянам слід бути готовими до цього. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Можуть повторити сьогодні. По-перше, свято – День ЗСУ. По-друге, бачимо такі тенденції, що 10-11 жовтня, 17-18 жовтня завдавали ударів один день, на другий завдавали ударів дещо менше, але все-таки завдавали», – сказав він.

Українцям слід постійно пам’ятати про ракетну загрозу і бути до цього готовим:

«Вся нація українська повинна жити в таких реаліях, без жодної паніки, з холодним розумом. А ЗСУ будуть робити те, що роблять найкраще – захищати громадян, свою державу».

Під час атаки РФ 5 грудня українські воїни знищили понад 60 російських ракет, однак Україна потребує більше сил та засобів для ефективного захисту загроз із повітря.

«5 грудня було відбито чергову агресію Росії з повітря, понад 60 ракет окупантів було збито. І це заслуга всіх Сил оборони, Повітряних сил, всіх, хто обороняє наше сьогоднішнє небо. Чимало життів сьогодні врятовано, врятовано об’єкти критичної інфраструктури. З початку жовтня противник це робить методично, основних своїх тактичних планів не змінює – використовують авіацію, кораблі, інші засоби. Нічого нового. Запускають з Каспію, з району Волгодонська, також ракети С-300. Повітряні сили роблять, що завжди – відбивають», – сказав він.

Сили протиповітряної оборони складаються із зенітно-ракетних військ, залученої авіації, а також мобільних вогневих груп, озброєних зенітно-ракетними комплексами. А результати показують серйозну підготовку захисників неба.

«І будемо робити це надалі, бити ворога, як можемо. Розраховуємо на підтримку наших партнерів, які постачають нам потроху такі потрібні і такі сучасні засоби повітряної оборони – це і Gepard німецький, і IRIS-T, і NASAMS. Таких систем треба нам побільше, щоб ми справді захистили і підсилили наявні системи ППО, основу якої сьогодні все-таки складають ще радянські комплекси Бук-М1, С-300», – додав Ігнат.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...