Опубліковано: 2 Грудня, 2022. Переглядів: 210


“Закривавлені пакунки” з очима тварин надійшли до низки посольств України – МЗС

Після теракту в посольстві України в Іспанії низка українських дипломатичних установ отримали “закривавлені пакунки”. У них знаходилися очі тварин.

Ідеться про посольства в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, консульства в Брно. Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко у Facebook 2 грудня.

“Українські посольства та консульства продовжують отримувати погрози. У пакунках знаходилися очі тварин. Самі пакунки були просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах. Ми вивчаємо сенс цього послання”, – написав він.

Ніколенко додав, що вхід до помешкання посла в Ватикані зазнав вандалізму, посольство в Казахстані отримало повідомлення про мінування, яке згодом не підтвердилося.Посольство в США отримало лист з ксерокопією критичної статті про Україну. Як і більшість інших конвертів, цей лист синхронно з іншими надійшов із території однієї європейської країни, каже речник.

Голова МЗС Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону “Єдині новини” заявив, що це залякування України.

“Це були листи не лише з вибухівкою, а з іншою речовиною. Всередині цих конвертів символічна загроза, передана Україні. Усі конверти були просякнуті червоною рідиною. Це залякування України”, – наголосив міністр.

Зазначається, що українська сторона взаємодіє із правоохоронцями іноземних країн задля розслідування всіх випадків погроз.

За дорученням Кулеби, всі українські посольства та консульства перевели в режим посилених заходів безпеки.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...