Опубліковано: 22 Листопада, 2022. Переглядів: 330


У ДТЕК оцінили ймовірність енергетичного апокаліпсису в Україні

Виникнення в Україні енергетичного апокаліпсису малоймовірне.

Про заявив гендиректор енергопостачальної компанії YASNO (субхолдинг ДТЕК) Сергій Коваленко. В ефірі телемарафону він прокоментував можливі наслідки для енергоспоживачів у разі нових обстрілів та пошкоджень об’єктів енергетичної інфраструктури, передає УНІАН.

“На мою думку, енергетичний апокаліпсис, тотальні відключення на якісь дуже-дуже довгі проміжки часу дуже малоймовірні. Тому що російські терористи розраховували, що вже 11-12 жовтня в нас настане цей апокаліпсис. Але вже 22 листопада, – так, ми десь без світла, – але тотальної руйнації (енергосистеми) немає. Тому, на мій погляд, тотальна руйнація не можлива”, – сказав він.

Водночас, за словами Коваленка, органи державної, місцевої влади й енергетики мають плани на різні варіанти подій, вся енергосистема готується до найскладнішого сценарію.

“Але я вважаю, що ми пройдемо цей проміжок часу, і вже в квітні проблеми великої не буде”, – підкреслив він.

Щодо нинішнього стану енергосистеми України Коваленко зазначив, що ситуація досить складна по всій Україні, і головне наразі питання – втримати енергосистему контрольованою і не допустити повних відключень електроенергії.

“Я вважаю, що, швидше за все, в режимі відключень електроенергії українцям доведеться жити до кінця березня – початку квітня”, – сказав гендиректор YASNO.

Він додав, що це є “базовим сценарієм” розвитку подій, якщо не буде нових обстрілів і пошкоджень.

“Якщо будуть нові пошкодження, то можливо будуть більш тривалі відключення – на 4-6 годин і більше. А якщо не буде обстрілів, не буде нових пошкоджень, і наша генерація, яка наразі недоступна з початку широкомасштабної війни, повернеться в енергосистему України, то ми з дефіцитної держави перетворимся знову на профіцитну, тоді всі ці відключення зійдуть нанівець”, – повідомив Коваленко.

За його словами, на сьогодні найскладніша ситуація з енергопостачанням на деокупованих територіях та у прифронтових населених пунктах.

“Якщо ж говорити про тилові міста, то в першу чергу можна відзначити, що постраждав Київ та область, і Одещина”, – підкреслив Коваленко.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...