Опубліковано: 22 Листопада, 2022. Переглядів: 4947


Генштаб Чехії закликав готуватися до повномасштабної війни

Чеська армія має зберегти свій досвід військових антитерористичних операцій, але, перш за все, вона має підготуватися до повномасштабної війни. Про це заявив начальник Генштабу ЗС Чехії Карел Ржека у ході щорічного брифінгу командування збройних сил за участю президента, прем’єр-міністра та міністра оборони. Карел Ржека впевнений, що ще до анексії Криму було багато ознак підготовки Росії до нападу на Україну, передає Idnes.

“Проте наші західні суспільства не хотіли цього бачити, а ті, хто бачив, не хотіли цього чути. Ми сподівалися, що все заспокоїться, але надія – це стратегія. Найбільше в історії Чехії військове переозброєння вже не бажання, а необхідність”, – заявив він.

За його словами, якщо між Росією та НАТО розпочнеться конфлікт, Чехію буде порушено негайно, і армія країни буде активним учасником з перших хвилин війни.

“Ми повинні готуватися насамперед до найскладнішого і найнебезпечнішого сценарію, а саме до широкомасштабної війни проти передового супротивника”, – попередив голова Генштабу Чехії.

Він наголосив, що війна в Україні – це великий тривожний дзвінок для всього суспільства.

“Потенціал ескалації війни в Україні продовжує зростати. Не можна виключати навіть найсерйозніші сценарії. Війна в Європі знову стала реальністю і відбувається на кордоні Північноатлантичного альянсу. Вічний спокій – це утопія. Період попередження про цю кризу триває щонайменше з 2014 року”, – підкреслив Ржека.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...