Опубліковано: 24 Жовтня, 2022. Переглядів: 401


Військком пояснив, чи законна роздача повісток на блокпостах та в магазинах

В Україні не існує жодних заборон щодо місць вручення повісток.

Саме тому військовозобов’язані можуть їх отримувати в розважальних центрах, ресторанах і на вулиці під час дії комендантської години.

Про це розповів начальник Київського міського центру комплектування та соціальної підтримки полковник Юрій Максимів в інтерв’ю ТСН.

“В законодавстві не вказано, що оповіщення можливе виключно за домашньою адресою чи на роботі, чи в місці відпочинку. Закон каже про оповіщення шляхом вручення повістки. Все”, – зазначив Максимів.

Він підтвердив, що інколи його колеги проводять так звані рейди, під час яких роздають повістки порушникам комендантської години.

“Це спільні дії поліції з підрозділами охорони наших центрів комплектування з метою дотримання громадянами вимог комендантської години. Коли відбувся перший рейд, ми зрозуміли, що є багато громадян, які порушують не тільки вимоги комендантської години, а й вимоги законодавства про військову службу та військовий обов’язок. Наприклад, виявлялись громадяни, які не перебували на військовому обліку, не з’являлись у військкомати після оповіщення. Можливість швидко дізнатися інформацію про конкретну людину є”, – зазначив він.

За ухиляння від військової служби під час мобілізації передбачена кримінальна відповідальність, до п’яти років позбавлення волі.

Військком також пояснив, чи можуть мобілізувати телефонним дзвінком. За його словами, допускається оповіщення телефоном, але сам призов – це юридична процедура.

“Це рішення начальника ТЦК, яке оформлюється відповідним наказом. Тобто медичний огляд, професійно-психологічний відбір і призов”, – пояснив Максимів.

Читайте також: Повістки слід очікувати всім: полковник розповів про мобілізацію найближчого часу


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...