Опубліковано: 6 Жовтня, 2022. Переглядів: 1374


Не кожен батько трьох дітей може звільнитися з військової служби – юрист

Віднедавна додатковою підставою для звільнення з військової служби під час воєнного стану стало перебування на утриманні військовослужбовця трьох і більше дітей віком до 18 років.

Відповідний Закон про внесення змін до статті 26 Закону «Про військовий обов’язок і військову службу» нещодавно підписав Президент.

«Як підстава для звільнення, в законі вказана не наявність трьох і більше дітей, а саме утримання, – звертає увагу юрист УГСПЛ Роман Лихачов. – Тобто при звільненні для військовослужбовців з рапортом про звільнення треба буде подати докази саме утримання трьох дітей».

Такими документами, говорить експерт, можуть бути:

– свідоцтва про народження;

– рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком, або рішення суду про розірвання шлюбу та рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання дітей з батьком, або посвідчення батька багатодітної сім’ї.

Якщо чоловік не проживає однією сім’єю зі своєю дитиною (дітьми), необхідно надати докази утримання такої дитини (дітей).

Підтверджуючими документами можуть бути рішення суду про призначення аліментів на утримання дитини (дітей), довідка з виконавчої служби про відсутність заборгованості по сплаті аліментів, розміру сплати таких аліментів, тощо.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...