Опубліковано: 26 Вересня, 2022. Переглядів: 7669


«Бабине літо» настане на більшій частині України: коли чекати

В кінці першого осіннього місяця вересня та на початку жовтня погода зазнає деяких змін над Центральною та Східною Європою. Вона зачепить і Україну – прийде потепління або так зване бабине літо.

Про це розповів синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич у прогнозі на meteoprog.ua.

Разом із ним відновляться й опади, які в окремих районах будуть інтенсивними та в супроводі гроз. Синоптик прогнозує, що за рахунок просідання висотної улоговини на Середземномор’я та активізації у тих районах циклонічної діяльності й у бік України почне надходити тепле, вологе повітря з території Балканського півострова й Туреччини.

Температура суттєво підвищиться у більшості областей, місцями навіть до літніх показників.

«Можна сказати, що друга половина тижня ознаменується настанням »бабиного літа« на більшій частині України, яке буде особливо відчутним у центральних, південних та східних областях», – пояснив фахівець.

За словами синоптика, в середньому цього тижня стовпчики термометрів показуватимуть +8… +13 °С уночі, на півдні та сході +12… +17 °С. А вдень максимальні значення виявляться в межах +18… +23 °С, у південних і центральних областях подекуди +24… +28 °С.

Разом із тим у регіонах все одно дощитиме вночі та вдень. Місцями характерними також будуть тумани із погіршенням видимості до 200-500 метрів.

«На вихідні, 1-2 жовтня, утримається аномально тепла, а на півдні спекотна погода. Проте посилиться і циклонічна діяльність. Атмосферні фронти із заходу принесуть дощі різної інтенсивності на більшу частину території України», – зазначив синоптик.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...