Опубліковано: 17 Вересня, 2022. Переглядів: 313


“До повноцінного перелому ще далеко” – експерт про контрнаступ України

Росіяни не мають потенціалу, щоб спробувати знову захопити нещодавно звільнені території України.

Москва продовжить завдавати точкових ударів, однак Збройні сили України вже перехопили ініціативу у війні. Хоча до перелому ще далеко.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Петро Черник.

“Росіянам для того, щоб відбити ті території, які ми звільнили, потрібно створити кратну перевагу над нашими військами. На цю хвилину у них такого потенціалу немає. Якщо і можуть бути якісь контрнаступальні дії, то вони матимуть невеликий характер і це можливо у стратегічному плацдармі, який у них залишається – Сіверськ – Соледар – Бахмут. Там вони можуть мати якийсь потенціал. На правому березі Дніпра на Херсонщині потенціалу для серйозних наступальних дій у них немає. Однак точкові удари будуть. ЗСУ перехопили стратегічну ініціативу у цій війні. Тепер візерунок бойових дій пишуть українці. Однак до повноцінного перелому ще далеко”, – говорить Черник.

Харківська операція пройшла блискуче, але повторити її не вийде, наголошує експерт.

“Ми виграли першу серйозну битву. Але до перемоги у війні як такій ще далеко. Наступ – це завжди складніша операція, ніж оборона. Повторити один в один таку саму операцію на Запорізькому напрямку, наприклад, неможливо. Тому що противник також робить висновки. Його не можна недооцінювати. Ми ж розроблятимемо нові операції. І рано чи пізно виб’ємо противника зі своєї території”, – каже Черник.

Треба готуватися до затяжного протиборства, хоча рівень потенціалу Москви підірваний, пояснює експерт.

“Це вже далеко не друга армія світу. Однак старої радянської зброї та боєприпасів у них поки що достатньо. Воєнна поразка Росії означатиме розвал їхньої країни. Росіяни до цього зараз не готові. Вони продовжать закидувати нас ракетами та артилерією”, – додає Черник.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...