Опубліковано: 1 Вересня, 2022. Переглядів: 284


Росія формує новий батальон для відправки в Україну – ISW

Російська Федерація формує для відправки на війну в Україну новий “добровольчий” інженерно-саперний батальйон.

Забайкальський край оголосив про формування так званого добровольчого батальйону “Даурський”, ідеться у звіті американського Інституту вивчення війни ISW за 31 серпня.

“Міністерство оборони РФ та російські блогери почали інформаційну операцію, метою якої є зобразити український контрнаступ у Херсонській області провалом майже одразу після його початку. Зараз занадто рано оцінювати хід наступальної операції Збройних сил України”, – йдеться в повідомленні.

Інститут вивчення війни у своєму аналізі бойових дій в Україні радить не піддаватися російській пропаганді. Військові дії масштабу цього контрнаступу не вдаються і не провалюються ні за день, ні за тиждень. Українські офіційні особи давно визнали, що вони не мають достатньої маси механізованих сил, які були б необхідні для проведення бліцкригового удару.

“Збройні сили, яким доводиться проводити наступальні операції без кількісної переваги, зазвичай необхідної для успіху в таких операціях, часто покладаються на хибні орієнтири та хитрощі, щоб відволікти противника від секторів лінії, на яких буде зосереджене зусилля прориву”, – зазначають аналітики.

Тим часом російська влада використовує початок нового навчального року для нових спроб із ліквідації української ідентичності. Російська влада продовжує поширювати російські навчальні матеріали у школах на окупованих територіях України.

Ключові висновки аналітиків ISW:

– російські окупанти на захоплених територіях нав’язують українським студентам навчальну програму, спрямовану на усунення поняття української національної ідентичності;

– війська РФ здійснили обмежену наземну атаку на північ від Харкова;

– загарбники також завдали наземних ударів на південь від Бахмута та вздовж західних околиць міста Донецьк;

– призначені Росією чиновники в Криму почали “реконструювати” системи протиповітряної оборони для протидії меншим цілям у відповідь на повторювані атаки безпілотників на півострові.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...