Опубліковано: 18 Серпня, 2022. Переглядів: 476


Українцям розповіли, за яким принципом виписують повістки до військкомату

На блокпостах чи у громадських місцях повістки видають рандомно. Якщо ж вам принесли уже заповнену повістку додому, на місце роботи або навчання, значить є така необхідність відповідно до мобілізаційних завдань, пише «Українська правда. Життя».

«Якщо на вулиці вручають повістки – їх вручають рандомно чоловікам, яких бачать. Якщо повістки вручають вдома, усе залежить від мобілізаційних завдань від Генштабу.

Наприклад, Генштаб сказав зібрати по якомусь району певну кількість артилеристів, радистів», – каже адвокат Андрій Новак.

Тоді начальники військкомату виписують повістки військовозобов’язаним залежно від інформації про них, яка є у ТЦКСП: кваліфікація, сімейний стан тощо.

Юрист наголошує: якби люди виконували вимоги законодавства і вчасно сповіщали військкомати про зміну своїх сімейних і персональних даних, ситуації з масовою видачею повісток на блокпостах не було б.

«Воєнком не знає про людину нічого. У його картці записано, що людині, умовно, 20 років, у неї немає інвалідності, немає дітей. А ситуація могла вже змінитися.

Якби люди оновлювали інформацію про стан здоров’я, навчання, сімейний стан, зміну місця проживання, військкомати знали б, де і кому видавати повістки першочергово, а кому взагалі не видавати», – пояснює Новак.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...