Опубліковано: 17 Серпня, 2022. Переглядів: 422


20 тис. українців отримають додаткові виплати: хто і скільки

Виплати для внутрішньо переміщених осіб відновлюються. Норвезька рада у справах біженців (NRC), що надавала грошову допомогу постраждалим українцям через російську агресію, призупинила прийом заявок ще наприкінці травня.

Міжнародна організація відновлює виплати від 16 серпня. Відповідний Меморандум про взаєморозуміння з Мінсоцполітики був підписаний у вівторок.

Грошову допомогу зможуть отримати близько 20 тис. українців з числа найбільш вразливих груп, а саме: внутрішньо переміщені особи на території України; особи, які проживають на тимчасово окупованих та деокупованих територіях; особи, які проживають у населених пунктах, які знаходяться у зоні активних бойових дій.

Щомісячну виплату планують надавати в розмірі 2200 грн протягом трьох місяців. Виплату буде здійснено одноразовим платежем у розмірі 6600 грн.

У NRC відзначають, що вже надали допомогу 30 тис. постраждалим від війни українцям. Організація планує й надалі підтримувати найвразливіші родини в Україні.

За словами міністерки соцполітики Оксани Жолнович, відомство разом з партнерами опрацьовує додаткові шляхи надання допомоги окремим вразливим категоріям громадян, які потребують цільової підтримки, зокрема: людям з інвалідністю; літнім людям, що потребують догляду; дітям-сиротам тощо.

Організація й Мінсоцполітики домовились вивчити можливості розширення напрямів спільних гуманітарних програм.

Для отримання виплати необхідно зареєструватися на отримання грошової допомоги від міжнародних організацій на платформі “єДопомога“.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...