Опубліковано: 17 Серпня, 2022. Переглядів: 2698


Ділки за $7 тис. робили призовників “хворими” і відправляли за кордон (+ФОТО, ВІДЕО)

В Одесі затримали двох осіб, які допомагали чоловікам призовного віку незаконно виїжджати з України під час воєнного стану. Ділки видавали підроблені документи про непридатність до військової служби через начебто існуючі захворювання, повідомляють в Офісі генпрокурора.

Вони підшуковували чоловіків призовного віку, яким за $7 тис. пропонували допомогу у незаконному перетині кордону.

“За цю суму лікарі військово-лікарської комісії і посадові особи Малиновського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки міста Одеси видавали завідомо підроблені документи. Там йшлося про непридатність особи до військової служби через начебто існуючі захворювання”, – повідомляють в ОГП.

Нині двох підозрюваних в оборудках затримано під час видачі підроблених документів. У них вдома та на роботі провели обшуки.

Досудове розслідування проводить Державне бюро розслідувань.

У ДБР повідомляють, що через “руки” “бізнесменів” пройшло щонайменше 50 осіб, усі дані яких нині встановлено.

Розраховувались чоловіки з ділками криптовалютою.

“Після отримання платежу у стислі терміни проводилось “обстеження” та оформлялись завідомо підроблені документи. У “пакет послуг” також входила організація безперешкодного перетину кордону до країн Євросоюзу”, – повідомляють у ДБР.

Затримано поки тільки посередника та лікаря. Зараз правоохоронці встановлюють інших причетних до схеми осіб. В тому числі серед працівників районного центру комплектування та соціальної підтримки, лікарів центру та прикордонників.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...