Опубліковано: 13 Серпня, 2022. Переглядів: 424


“Дистанційка” чи парти: хто обиратиме форму навчання в школах в умовах війни

Навчальні заклади, яким було рекомендовано розпочати освітній процес з 1 вересня у змішаному режимі, готові до нього.

Проте остаточне рішення, дистанційно навчатиметься дитина або відвідуватиме школу, все ж прийматимуть батьки.

Відповідну інформацію під час чергового телемарафону Єдиних українських новин оприлюднив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Він зазначив, що початок та формат навчального процесу в регіонах першочергово залежить від того, яка безпекова ситуація там спостерігатиметься.

“Рішення щодо участі кожної дитини в освітньому процесі буде прийматися перш за все батьками. На сьогодні держава, громади, засновники готують заклади освіти до початку навчального року, організація може змінюватися”, — пояснив він.

За словами міністра, в Україні, зокрема у МОН, підготувалися до змішаного режиму навчання, котре дозволить періодично чергувати “дистанційку” з офлайн системою, в рамках яких викладач матиме змогу надати матеріал учням у повному обсязі.

Шкарлет також, що програма була переглянута представниками МОН ще під час першої хвилі коронавірусної пандемії, тож зараз у цьому потреби немає.

“Зараз акцент – на системне шкільне навчання”, – наголосив він.

Наостанок очільник освітнього відомства відзначив, що за вчителями залишили можливість корегування програми при умові, що учням важко засвоїти матеріал: удосконалити план або індивідуально підійти до викладення теми.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...