Опубліковано: 11 Серпня, 2022. Переглядів: 747


Зеленский назвав три пункти удару по Росії

Україні треба надавати більше озброєння, щоб вибити російського агресора. Паралельно потрібно зупинити потік експорту до РФ.

Про це сказав президент Володимир Зеленський на донорській конференції союзників України з країн Північної Європи.

“Потрібно ще більше підтримки Україні зброєю та снарядами.

Щоб справді зупинити Росію, у Збройних Сил України має бути стільки снарядів, скільки необхідно, щоб відчувалося, що Росія не здатна тиснути на полі бою. І зброя Україні потрібна такої потужності, такої далекобійності, щоб Росія була змушена нарешті задуматися про пошук мирного рішення”, – сказав Зеленський.

Міністр оборони Олексій Резніков обов’язково поінформує про конкретні оборонні потреби, заявив президент.

“Другий пункт – фінанси. Росія досі отримує десятки мільярдів доларів завдяки торгівлі з іншими країнами, зокрема Європи”, – заявив Зеленський.

А в Україні щомісячний дефіцит лише державного бюджету – близько $5 млрд.

Україна не може чекати, коли завершиться війна, щоб відновлювати нормальне життя.

Україна потребує відбудови зараз. Потрібно підготувати оборону до зимових умов, сказав Зеленський.

“Тому достатня та вчасна фінансова підтримка для нашої держави, для бюджету й для Fast Recovery – це так само життєво важливо, як зброя й снаряди для нашої армії і санкції проти Росії”, – заявив президент.

Держава, яка блокує фінансування для України, не може мати виправдань, сказав Зеленський.

“І третій пункт – це експорт у Росію, постачання компаніям держави-терориста комплектуючих та продукції подвійного призначення. Росія просто не мала б боєздатної армії в сучасних умовах, якби не імпортні деталі. Електроніка, оптика та багато інших деталей іноземного виробництва використовуються при створенні ракет, безпілотників, засобів зв’язку, бронетехніки тощо. Цей потік технічної допомоги російському терору потрібно повністю зупинити!”, – заявив президент.

Має бути ефективний механізм контролю будь-якого постачання в Росію, щоб не пропустити жодної деталі, яка може піти на виробництво зброї для обстрілів мирних міст чи атомних станцій, сказав Зеленський.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...