Опубліковано: 18 Грудня, 2020. Переглядів: 350


На Закарпатті лісівники облаштували пункти підгодівлі диких тварин (ВІДЕО)

Взимку лісова фауна потребує додаткової підгодівлі. Адже для тварин засніжена земля, без листя – це справжнє випробування, вони фактично позбавлені корму, а тому знесилені.

Зима – одна з найкрасивіших пір року, проте не варто забувати, що й дуже сувора. Особливо для звірів.

Великий сніг ускладнює пересування деяким тваринам, окрім того знайти їжу стає складніше. А тому в лісництвах для них облаштовують спеціальні місця для підгодівлі.

Спеціалісти кажуть, що ці годівниці допомагають тваринам пережити саме найкритичніші періоди зими. Загалом на території Ясінянського лісомисливського господарства 51 такий пункт підгодівлі. Для тварин тут є засушені кормові віники малини, гілки з листям верби, сіно та інші їстівні породи. Окрім того, є спеціальні резервуари з сіллю, адже для розвитку стійкої популяції видів потрібні мінерали.

Безперечно, стежити за по­рядком у лісових угіддях та допомагати диким тваринам є обов’язком відповідних дер­жавних служб та єгерів у лісництвах. Але і допомога сторонніх людей тваринам у часи, коли їм важко добувати їжу та харчу­ватись не є чимось надзвичай­ним. Це допоможе легше перенесла мо­рози та зберегла життя тварин домо­менту, коли вони знову зможе саме добувати собі харч у звичний спосіб.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...