Опубліковано: 26 Липня, 2022. Переглядів: 608


Прикордонники дали роз’яснення про виїзд за кордон чоловіків з дітьми

У відомстві нагадали, що можна використовувати «Дію», при перетині кордону, якщо всі свідчення є у додатку.

У Державній прикордонній службі пояснили, які документи має пред’явити при виїзді за кордон громадянин України, на утриманні якого троє та більше дітей віком до 18 років.

Про це повідомляє ДПСУ.

Держприкордонслужба роз’яснила, що згідно зі статтею 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», визначено категорії як жінок, так і чоловіків, на утриманні яких перебувають троє та більше дітей віком до 18 років.

Визначальним чинником є саме утримання, а не батьківство.

Таким чином, визначальним фактором є не батьківство, а саме утримання трьох і більше дітей, — йдеться у повідомленні.

Для перетину кордону чоловікові достатньо пред’явити документи, що підтверджують, про утримання трьох і більше дітей. Такими документами є: свідоцтва про народження трьох і більше дітей або свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю цих дітей і, відповідно, свідоцтва про народження цих дітей, або рішення суду про розірвання шлюбу та ухвалу місця проживання дітей з батьком, або рішення суду про розірвання шлюбу та рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання дітей з батьком або посвідчення батька багатодітної сім’ї.

Начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби полковник Ігор Матвійчук наголошує, що у разі не проживання чоловіка зі своїми дітьми необхідно надати докази утримання дитини чи дітей. Такими документами є: рішення суду про призначення аліментів на утримання дитини чи дітей та довідка з виконавчої служби про відсутність заборгованості зі сплати аліментів, розмір сплати таких аліментів.

У відомстві нагадали, що можна використовувати «Дію», при перетині кордону, якщо всі свідчення є у додатку.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...