Опубліковано: 21 Липня, 2022. Переглядів: 458


Мобілізація в Україні: чи мають право «ухилянту» видати повістку повторно

Через повномасштабну війну з російською федерацією в Україні триває загальна мобілізація населення. Наразі чоловікам призовного віку (від 18 до 60 років) вручають повістки.  Однак є громадяни, які ухиляються від служби у лавах ЗСУ. Про те, чи можуть такі люди отримати повістку повторно, пояснив юрист Роман Лихачов із волонтерського руху «Адвокати ЗСУ».

За його словами, такі громадяни, які раніше були засуджені за статтею «Ухилення від призову з мобілізації», не підлягають зняттю з військового обліку.

«Після відбування покарання чоловікам призовного віку вручатимуть повістки повторно – це передбачено Законом України »Про військовий обов’язок та військову службу«», – зазначив юрист.

Адвокат нагадав, що за ухилення від служби в Україні передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Додамо, що українцям пояснили деякі деталі щодо мобілізації 2022.

Зокрема, за словами начальника Управління персоналу Штабу Сухопутних військ ЗСУ Романа Горбача, вручення повістки громадянину України у будь-якому місці, не забороненому законом, не означає миттєвого призову до армії. Воно необхідне першочергово для того, аби людина стала на військовий облік.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...