Опубліковано: 18 Липня, 2022. Переглядів: 1757


“Буду в ЗСУ, аж поки не виженемо цих потвор зі своєї землі…”, — солдат Закарпатської 128-ї бригади

З 2015 року добровольцем пішов на фронт військовослужбовець Олександр. Після демобілізації й короткого відпочинку служить за контрактом.

Зараз Олександр — солдат-гранатометник 128-ї бригади. Про військового розповіли на Facebook-сторінці Закарпатського легіону.

“Воював проти Росії з 2015-го. У ті роки познайомився з теперішнім нашим комбатом, котрий тоді був ротним. Ніколи солдатів не кидає в біді, тому я вирішив піти туди, де він, – у 128-у бригаду”, — каже Олександр.

Гранатометник Олександр працював і з закордонними ПТРК, тепер — на РПГ-7. “Вона хоч і простенька, зате невибаглива, надійна і ефективна. З РПГ-7 я знищив російську БМП-2”, — розповів військовий.

За його словами, біля бойової машини росармії підірвався танк і екіпаж вирішив втекти. відтягнути БМП не було можливості і командир поставив задачу “підстрелити” її.

“Ми підібралися до цілі збоку, затим я вдягнув навушники, підійшов до “бехи” на 50 метрів і тричі пальнув із гранатомета. Феєрверк вийшов дуже видовищний, башту аж розвернуло. До речі, перед пострілами в триплексі машини щось світилося, можливо, частина екіпажу чи десанту була всередині. Але мені їх не шкода”, — розповів гранатометник.

Місяць тому Олександр потрапив під мінометний обстріл та отримав поранення. Розповідає: “Коли зрозумів, що вижив, попросив по рації допомогу. Потім виявилося, що один із осколків ударив мене в груди. На щастя, бронік витримав, так що послужу далі. Буду в ЗСУ, аж поки не виженемо цих потвор зі своєї землі…”.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...