Опубліковано: 8 Липня, 2022. Переглядів: 752


У західній області України зафіксований спалах вітряної віспи – МОЗ

У період з 30 червня по 4 липня у Чернівцях було зафіксовано спалах вітряної віспи. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ.

За інформацією відомства, за медичною допомогою звернулося 20 вихованців Миколаївського обласного будинку дитини, евакуйованої у березні 2022 року.

Усі випадки захворювання з характерними симптомами вітряної віспи були серед дітей старшої групи – від двох до чотирьох років. Одну дитину госпіталізовано до Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні, дев’ятнадцять проходять амбулаторне лікування згідно з призначеннями фахівців.

За час перебування у закладі діти контактували із внутрішньо переміщеними особами з інших міст, які також проживають у кризовому центрі.

«Під час проведення епідеміологічного розслідування було забезпечено ізоляцію всіх контактних дітей з подальшим медичним наглядом за ними, забезпечено комплекс санітарно-гігієнічних заходів, рекомендовано закладу тимчасово призупинити прийом нових внутрішньо переміщених осіб», – йдеться у повідомленні.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...