Опубліковано: 7 Липня, 2022. Переглядів: 803


РФ завдала ударів по чотирьох областях: перші подробиці

У ніч на 7 липня російські війська знову обстріляли Дніпропетровську область. Вчергове атакували Криворізький район. Люди не постраждали, повідомив голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко в Telegram.

“Під обстрілами знову Зеленодольська громада. У Мар’янському пошкоджена лінія електропередач. Село частково без світла. Люди не постраждали”, – написав він.

Додав, що в інших районах області було спокійно.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук розповів про постраждалих внаслідок ворожого обстрілу Покровська касетними боєприпасами напередодні.

За його словами, один з трьох поранених залишається у вкрай важкому стані. Двоє постраждалих – велосипедисти, які проїжджали повз підприємство.

“Звичайні цивільні люди, не військові, для яких вечірня поїздка на велосипеді ледь не обернулася трагедією через окупантів. Масштабну пожежу, яка сталася на об’єкті, вдалося загасити”, – написав Лукашук в Telegram.

На світанку ворог двічі атакував ракетами Одещину

На світанку ворог атакував двома ракетами район Одеської області.

Крім того, вогневою атакою ще двох ракет суттєво пошкоджено причал острова Зміїний, заявив уранці 7 липня речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram.

“Вражено два сільгоспангари, знищено 35 тонн зерна”, – йдеться в повідомленні.

Атаку області також підтвердило Оперативне командування “Південь”. За попередніми даними, жертв немає.

“Ворог двічі атакував Одещину. Удар двома ракетами вночі прийшовся на два сільськогосподарських ангари, їх зруйновано. А на світанку, під час авіаційного обльоту та розвідки Зміїного, острів атакували двома ворожими ракетами повітряного базування. Суттєво пошкоджено причал”, – звітує ОК “Південь”.

Окупанти з новою силою вдарили по Донеччині: багато жертв

Протягом 6 липня російські окупанти вбили щонайменше сім мирних жителів Донеччини.

Ще дві людини отримали поранення, повідомив уранці 7 липня голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко в Telegram.

“Росія вбиває цивільних! Росіяни вбили тьох мирних жителів Донеччини у Торецьку, двох в Авдіївці, одну людину в Кодемі та ще одну у Сіверську. Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. Кожен воєнний злочинець буде покараний”, – написав він.

Окупанти вдарили з вертольотів по низці населених пунктів Сумщини – Генштаб

Російські загарбники завдали нових авіаударів вертольотами армійської авіації в районах населених пунктів Вовківка, Миропілля, Кіндратівка та Есмань Сумської області.

Обстріляли їх також з артилерії, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 7 липня.

Загалом на Сіверському напрямку ознак створення наступального угруповання противника не виявили, стверджує командування.

“З метою демонстрації присутності та сковування дій підрозділів сил оборони, ворог утримує окремі підрозділи Західного військового округу у прикордонних районах Брянської та Курської областей (Росії)”, – уточнили у зведенні.

На Волинському та Поліському напрямках змін у стані та діяльності підрозділів збройних сил Білорусі не відзначено, за даними Генштабу.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...